Tämä on nyt toinen tekemäni enkeliveistos.

Evangelina Astris, tähtien enkeli. Tämä oli myös ensimmäinen veistos, johon lisäsin koruketjua. Uusi kokeilu ja tuttavuus minulle. Se sopikin siihen oikein hyvin, siitä tuli keveän materiaalin tuntu tuohon teräsverkosta valmistetun vaatteen päälle ja lisäsi kerroksellisuutta. Läpinäkyvässä teoksessa tämä kerroksellisuus voi olla sekä uhka, että mahdollisuus.

Evangelina Astris, angel of the stars. This was my second angel wire sculpture. The first sculpture I added some jewelry chain to. It added a feel of another layer of fabric. My sculptures are already transparent so I thought it added some interest.

Ketju on kirkkaan hopean väristä ja sopii hyvin kerrokseksi tummemman teräslangan päälle. Kuva: Marko Marin

Enkeleiden merkitys ja ilmaisuvoima

Enkelit ovat monille rakkaita asioita ja merkitsevät eri asioita eri ihmiselle. Itse näen enkelin aika voimakkaana ja dramaattisena hahmona, joten tietyn herkkyyden esiintuominen voi olla kutkuttavan haastavaa. Rehellisyyden nimessä enkelit ovat itselleni samanlaisia fantasiaolentoja kuin keijut ja lohikäärmeet. Se ei kuitenkaan estä minua uppoutumasta täysillä niiden tekemiseen. Tämä ei myöskään vaikuta suhtautumiseeni tilaajaan. On kaunista käsitellä esimerkiksi menetystä enkeliveistoksen myötä, juhlia omaa sitkeyttään elämässä tai tehdä taidehankinta enkelihahmon kauneuden vuoksi.

The meaning of angels is different to different people. I see them as quite powerful and dramatic beings, so portraying delicate sensitivity can be a delightful challenge. In all honesty, I see angels the same as I see fairies and dragons, something wonderful from the realms of fantasy. It does not stop me from completely immersing myself in the process of making them though. It does not affect my view of the client either .Angel sculpture is a beatiful thing to aquire whatever the reason is. Wether it be loss, celebration of perceverence or simply aesthetics.

Miten siis ilmaisen herkkyyttä veistoksessa?

Kädet teen aina huolella, hahmolle kuin hahmolle. Ensimmäisten veistosteni kädet olivat kuin lapaset. Ne olivat aika hellyyttävät, samankaltaiset kuin rautalankaveistoksilla yleensä on. Taitojeni karttuessa huomasin, kuinka paljon ilmaisuvoimaa käsissä on. Tutkin omia käsiäni, jänteet, rustot ja luut rakentuivat rautalankaversioiksi. Samoin jalkapohjat, varpaat ja kantapäät. Kuinka paljon inhimilllisyyttä näihin pieniin yksityiskohtiin kätkeytyykään!

I think hands and feet hold so much power of expressing emotion. I always take my time in perfecting them. Important little details. My first sculptures had hands like mittens.

Käsillä kuvaan tunteita ja herkkyyttä. Tämä käsi on kuin kurkottaisi toiseen ulottuvuuteen. Kuva: Sini Virkajärvi

Lisää enkeleitä?

Nämä kaksi enkeliä ovat olleet hillityn kauniita, olen ollut niihin hyvin tyytyväinen ja nauttinut suuresti niiden tekemisestä. Onnekseni tilaajat ovat olleet kovin onnellisia hankinnastaan, se on tärkeintä. Ehkä jonain päivänä nähdään tekemäni enkeli, joka onkin täynnä räjähtävää energiaa. Sen tiedän, että tilauskirjassani on kolmaskin enkeli. Kuvautan varmasti tämän tulevankin Marko Marinilla.

There will be more angels to come, I have one on my commission list. I will have the third one photograghed by Marko Marin as well.

 

Evangelina Astris
Kuvaaja: Marko Marin

 

Ex Astris Kuvaaja: Marko Marin

 

 

Video enkeliveistoksesta ”Evangelina Astris”.

Printtituotteita kuvista

Jos pidät näistä kuvista ja mietteistä, verkkokaupassani on muutamia printtituotteita, kuten taidemagneetteja. Uusimpana tämä kolmen postikorttimagneetin setti.

Postikorttimagneetit ”Sinin enkelit”-kokoelma